Blade Arcus From Shining Battle Arena

Hiç 64K’ lık bir bilgisayarınız oldu mu? Yüklemeleri kasetten yaptığınız, bir türlü yüklenmeyen oyun için, elinizde tornavida, teybin kafa ayarıyla oynayıp, doğru yükleme ses tonunu yakalamaya çalıştınız mı?
O dönemler de bazı bilgisayarların kartuş girişleri olurdu. O girişe aşağı yukarı bir cep telefonu büyüklüğünde kartuş takılırdı. Bu oyun hiç silinmezdi ve yükleme için uğraşmazdınız. İlk aldığım kartuş oyun Yie Ar Kung Fu idi. Rakiplerin sopalı, alevli, zincirli, yıldızlı vs silahları  ve kendilerine has dövüş sitilleri vardı. Efsane bir oyundu.
O günlerden bugüne değişen ve güçlenen bilgisayar teknolojisi bize görsel ve işitsel birbirinden eğlenceli karşılaşmalar sunabiliyor. Dövüş sitilleri, silahları, arka fonları değişse de işin özü ise hep aynı, rakibinizi yenmek ve bir üst seviyeye erişebilmek.
blade-arcus-from-shining-battle-arena-1Merhaba, Sevgili A Gamer's Notes okuyucularım.
Gene bir Japon oyunu değil mi ? Dediğinizi duyar gibiyim. Evet 🙂
Oyunumuzun adı: BLADE ARCUS from Shining: Battle Arena
Yapımcı firmalar: SEGA ve Studio Sai Zen Sen
SEGA ‘nın Shining serisinin doğumu 1991 yılında Shining In The Darkness’la başlamış. Bu bir RPG oyunu ve SEGA mega drive platformunda yer almış. Sonraki Shining serileri içinde strateji olanları da varmış. Bir çok platform için Shining oyunları yapılmış. Ama RPG ve strateji oyunları meraklısı biri olarak bu seri ile hiç karşılaşmadım. Oyunlarda, herkes bir parti kurup zindanlarda dolaşamaz, teknolojide ilerleyerek yeni birimler üretmeyi, bir yerleri yönetmeyi sıkıcı bulabilir. Bunu düşünmüş olacaklar ki şuan bir dövüş oyunu ile karşımızdalar. Blade Arcus from Shining: Battle Arena ana hatları ile iki boyutlu bir dövüş oyunu. Ancak rol oyunu geçmişli anime görünümlü karakterler ve bir hikayeyi dövüşerek tamamlamamıza imkan vermesi ile çok küçük bir parça anime tadı da veriyor.
blade-arcus-from-shining-battle-arena-2Haydi yükleyelim!
Oyun yüklendikten sonra  faremiz fonksiyonlarını kaybediyor. Klavye ile ya da bir oyun kolu bağlayarak devam edelim.
Karakterler; Shining  Hearts (2010) ve Shining Blade (2012) adlı RPG oyunlarından geliyorlar. Bu oyunlar PSP platformunda yer almışlar.
İki boyutlu, anime karakterli dövüş oyunumuzu ilginç kılan en önemli özellik dövüşçü seçimimizi iki karakter alarak yapmamız.
Bu iki dövüşçüyü hemen dövüşün başında veya round aralarında  birbirleri ile değiştirmek mümkün. Dövüş esnasında da diğer dövüşçümüzü birkaç saniyeliğine yanımıza destek çağırabiliyoruz. Bunu 4 adet destek link birimi sayesinde yapıyoruz.  Destekteki karakterimiz tek birimle vasat bir saldırı, üç birimle etkili bir saldırı yapabiliyor. Siz rakibe vurdukça doluyorlar.
blade-arcus-from-shining-battle-arena-3Oyun menülerinde ilk göze çarpan “Hikaye” bölümü oluyor. Hikaye bölümünü seçtikten sonra yine 2 karakteri seçiyorsunuz ve ilk seçtiğiniz karakterin etrafında bu hikayeyi tamamlamak üzere dövüşüyorsunuz.
Karşılıklı dövüş bölümünde bir arkadaşınızla ya da bilgisayar ile dövüşebilirsiniz. İki tarafında alacağı ikişer karakterin seçimini yapıp, rastgele ya da seçilmiş bir alanda dövüş yapabilirsiniz.
Eğer arkadaşınızla oynayacaksınız, iki adet  oyun kolu  kesinlikle tavsiye ederim. Konsol oyunlarını tercih eden bir arkadaşınız varsa,  bilgisayarınızın hdmi çıkışından görüntüyü televizyona aktarın ve eline oyun kolunu tutuşturun. Karakterinizin giysi renklerini de ayarladıysanız artık kapışma vakti geldi.
Dövüşlerde kesici silahlar, büyü ve yumruk tekme gibi vücut vuruşları kullanıyoruz. Silahla yapılan vuruşlar daha ağırlıklı diyebiliriz. Yakın dövüşte tutuş ve yere atış gibi teknikler yok ama rakibi kızdırmak için Japonca laf atmak var. Neler diyoruz acaba ? 🙂 Karakter seslendirmeleri Japonca.
Eğitim seçiminde ise gene ana ve destek karakterleri her iki taraf içinde seçiyoruz. Hangi tuşa basarsanız, yön ya da vuruş, o vuruşlar ekranda silinmeden beliriyor ve size şu yön tuşu ile şu tuşu birleştirirsem şu vuruş gerçekleşir şeklinde bir öğrenim kolaylığı sağlıyor. Süre de doğal olarak işlemiyor.
blade-arcus-from-shining-battle-arena-4Online seçimi ise steam‘e bağlı olarak karşınıza gerçek bir oyuncu geliyor. Başlangıçta  bir oda yaratabilir, var olan odalara katılabilirsiniz, liderlik sıralamalarını inceleyebilirsiniz. Oda olarak iki seçeneğimiz var. Sıradan ya da rütbeli bir karşılaşma seçeneklerini seçiyoruz ardında da round sayısını belirliyoruz. Rakibin bölgesini de belirleyebiliyoruz. Uzak – yakın ya da hepsi diye ayrılmış. Oyun odanız hakkında bir açıklama yazabilir, bir parola ile tanıdığınız birini odaya alabilirsiniz. Hazır bir odaya katılıyorsanız, benzer güçte, üstün güçte veya belirsiz – rastgele güçte bir rakip istediğinizi belirtebilirsiniz. Gene bölge ve parola seçenekleri mevcut. Daha önce davet edildiğiniz odalar için, başlangıçta seçilemez durumda olan bir seçenekte bulunuyor.
El kitabı seçiminde  ise size tüm hareketlerin detaylı bir açıklaması bulunuyor.
Ayarlar bölümünde ise grafik, ses,  tuşlar, oyun ayarları gibi seçenekler bizi bekliyor.
Gelelim oyun hakkındaki genel düşüncelerime;
  • Bir karşılaşmada iki dövüşçüyü kullanabilmek hoşuma gitti. Hem 16 karakterle değişik kombinasyonlarla mücadele edebilmemizi hem de değişik karakterle hikayesini bitirmemizi sağlıyor. Bu oynanabilirliği de artıran bir puan.
  • Birkaç arkadaş bir araya gelip dövüş turnuvası düzenleyelim derseniz  gayet eğlenceli olabilir.
  • Dövüşerek ilerleyen bir hikayesi bulunuyor.
  • Çekici anime karakterler ve seslendirme.
Gelelim eksilere;
  • Online rakip bulmak çok zor.
  • Dövüşürken darbe alırken belli bir ağırlığı hissedersiniz. O hissiyatı vermiyor. El ve ayak teknikleri az.
  • Müzik bir yerden sonra sıkıcı geliyor.
Umarım bir parça sizlere yardımcı olabilmişimdir. Bu makalem 28. Agustos 2016 tarihinde Turkgamer.net sitesinde yayınlanmaya başlamıştı. Ancak yakın zamana kadar dogrudan erişilememekteydi. Evet arkadaşlar, yorumlarınızı bekliyorum.  Bir dahaki oyunda görüşmek üzere…
Hoşça kalın
Hikaye: 6
Grafik: 7
Ses efektleri: 7
Müzik: 6
Oynanabilirlik: 8
Minimum Sistem gereksinmeleri
İşletim Sistemi: Windows 7 / 8.1 / 10
İşlemci: Intel Core 2 Duo  2 GHz
Bellek: 4 GB RAM
DirectX: Sürüm 9.0c
Hard Disk: 4 GB

Yorumlar

Popüler Yayınlar