Renowned Explorers International Society

RENOWNED EXPLORERS INTERNATİONAL SOCIETY İNCELEMESİ





Sevgili A Gamer's Notes okuyucularım, kısa bir aradan sonra tekrar sizlerleyim.
Bugün incelediğim oyunumuz “Renowned Explorers International Society “ Hiç hayatınızın bir dönemin de kaşif olmak, yeni bir yerler keşfetmek ve bilinmeze doğru yolculuk  yapmak istediniz mi ? Ya  Jules Verne ‘nin romanlarını okuyup o dönemi merak ettiniz mi ? Buhar gücünün, zeplinlerin egemen olduğu o devirlerde yeni yerler keşif edip gizem çözmek size cazip geliyorsa bu oyundan çok zevk alacaksınız demektir. Oynanış açısından Role playing , Strateji  hatta  meşhur Krynn dünyasın da geçen Advanced Dungeons And Dragons serisi  kitaplardan uyarlanmış FRP oyunların tadını da veriyor.  Özellikle  o yörenin gizemli olayını  çözerken, harita üzerindeki hareket özgürlüğümüz farklı sonuçlar doğuruyor. Sıralı savaş ta aynı AD&D tarzı oyunlar gibi cereyan ediyor.
Renowned-Explorers-International-Society-1
Haydi oyun başına; Oldukça sade bir ara yüzü bulunuyor. Türkçe dil desteği maalesef yok. Yeni oyun seçeneğini seçtiğimizde karşımıza iki zorluk seviyesi seçeneği geliyor. Discover mode size daha rahat bir oyun sunuyor. Advanture mode ise zor bir mod. Ölürseniz malesef oyun bitiyor. Bu seçimden sonra alt seçim olarak kolay normal klasik ve imkansız seçenekleri geliyor. 3 kişiden oluşan bir takımımız var. Tabi ki bir takım lideri kaptan seçmemiz lazım.  Bazı karakterler oynadıkça kaptan olarak seçilebiliyor. Bilim adamı, İzci, Dövüşçü, Konuşmacı şeklinde 4 sınıf var. Türk olarak İzci sınıfında Antalya ‘dan Hatice Ataman karakteri hemen dikkatimi çekti.  Takımınıza bir ranged dps  arıyorsanız güzel bir okçu tavsiye ederim.  Enteresan bir özellik olarak savaşları dost , hilebaz  veya saldırgan olarak bitirebiliriz. Hatice’den örnek verirsek onunda iyi anlaşabileceği kişiler tavsiyeler içinde Meksikalı Dolares veya Rus Anna olarak verilmiş. Buna uymak zorunda değilsiniz.
Oyunda en dikkat edeceğiniz kaynaklar Resolve ve Supplies. Resolve sizin  savaş dışı kalan oyuncunuzu diriltmenizi sağlıyor. Resolveniz bittiyse savaşı kaybettiniz demektir. Supplies, haritada dolaşmanızı sağlayacak yiyecek içecek. Biterse gücünüzde azalmaya başlayacaktır. Bu şekilde dolaşabilirsiniz ama takımınız  her adımda güçten düşecektir.
Renowned-Explorers-International-Society-2
Renown, ünümüz, oyunun adında da geçen ünlü kaşifler olarak anılmak için mümkün olduğunca toplamamız gerekiyor. Hazineler, altın, durum ve araştırma puanları da gelişmemizi sağlayan diğer ögeler.
Düşmanlarınıza kuvvet yoluyla saldırırsanız saldırgan olarak niteleneceksiniz. Kaba kuvvet ve silahlarla bu şekilde sonuca ulaşıyorsunuz. Hile ile biraz karşıdakini korkutarak ya da okulda karşılaşabileceğiniz bir zorba gibi tehditler ile karşıdakini yıldırabilirsiniz. Bir diplomat gibi dostça düşmanlarınızı dağıtmanız mümkün. Ne demişler; Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
Ekranın üstünde mod durumunuzu gösteren bir bar var. 9 farklı mod var. Sizin saldırı şeklinize göre değişiyor. Oyunda bazı yüz ifadeleri göreceksiniz. Bunlarda oyunun gidişatını etkileyecektir. Örneğin korkmuş bir yüz ifadesine sahip karakterin fiziksel atak gücü zayıflayacaktır. Dostça bir hareketi kendi adamlarınıza yaparsanız iyileştirme etkisi de görebilirsiniz. Kısaca özetlersek Dostluk > Hilekarlık> Saldırganlık.
Renowned-Explorers-International-Society-3
Başlangıçta olmayan bazı özellikler maceranızı bitirince açılacaktır. Aynı şekilde birçok karakter başlangıçta seçilemez durumda. Seyahatleriniz tamamen sizin seçiminiz. Örneğin Istanbul’da ki padişahın çağrısını kabul edebilir siniz ya da Amerika’dan bir telgrafı gelebilir. Ona göre yapacağınız macera sonucu Osmanlı pazarından eşyalar, hamamından yeniçeri derviş gibi size ek destek sağlayabilir, hatta karakterinize yeni kabiliyetler öğretecek kişilerle tanışabilirsiniz. Mesela güçlü karakterinize güreş öğretebilirsiniz. Bunu hatip olan karakterinize de öğretebilirsiniz ama ikna kabiliyetini artıracak bir eğitim daha faydalı olacaktır.
Karakterlerinize pazarlardan çeşitli eşyalar alabilirsiniz. Elbette satışta yapmanız mümkün.
Gezilerden sonra, ülkenize dönünce, Londra Paris ve Berlin üniversitelerinde akademik konferanslara katılarak şöhretinize şöhret katabilirsiniz.
Savaşmaktan, kırıp öldürmekten sıkıldıysanız, 19. Yüzyılın keşiflerine katılmak istiyorsanız, bu oyun tam size göre.
Savaş sadece oyunlarda olsun
Sevgiyle kalın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar